Wat we ook nog doen op La Palma – El Prois de Candelaria

EL PROÍS DE CANDELARIA

El Proís de Candelaria of el Poris de Candelaria spreekt erg tot de verbeelding. Dit kleine dorpje, met huisjes gebouwd in de grotten van deze baai staat ook wel bekend als de Piratenbocht. Je zou elk moment Pippi Langkous met haar vader om de hoek verwachten.
De Piratenbocht is op meerdere manieren te bereiken, geheel te voet (heen en terug) of een stuk met de auto en dan nog een korte wandeling naar beneden.
Met de auto
In het dorpje Tijarafe neem je vlak voor kiosko El Diable de afslag naar links, naar de Calle la Molina. Vanaf daar is het eigenlijk de weg volgen naar beneden, soms vrij stijl en zeker erg bochtig. De weg is niet erg breed maar is genoeg plek om tegenliggers langs te laten. De rit kost misschien wat zweetdruppels maar troost je met de gedachte dat 1000-en je voor zijn gegaan.
Beneden aangekomen zij er verschillende parkeerplaatsen, je kunt prima de allerlaagste parkeerplaats parkeren, die is prima te bereiken. Wil je wat meer wandelen dan zet je je auto op de eerste de beste parkeerplaats.
Vanaf daar is het een korte wandelingen deze is prima te doen.
Te voet

Wandelen vanaf Tierras Viejas (Tijarafe) naar Proís de Candelaria

  • Afstand : 9,50 km.
  • Moeilijkheidsgraad: Laag
  • Soort wandeling: Korte heen en terug wandeling

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *