• De Flora en Fauna van La Palma

    kleurrijk met een grote biodiversiteit

De Flora en Fauna van La Palma

Duiken op La Palma is duiken in een kleurrijke wereld met een grote biodiversiteit. In sommige seizoenen komen we ook manta´s, Engelhaaien en walvishaaien tegen. Daarnaast zie je elke duik wel bijzonder roggen zoals bijvoorbeeld de vlinderrog.

Wat je hier sowieso heel veel tegenkomt zijn trompetvissen, papegaaivissen, rifbaarsjes, murenes, schorpioenvissen, vele soorten brasems, scholen met sardientjes of bokvisjes, tandbaarzen, sepia´s en octopussen.

Op de rotsen groeien veel planten, wieren, zachte koralen, zwammen en sponzen. Dat maakt de het onderwaterlandschap zeer kleurrijk.

Wat zeer bijzonder is, is dat je hier zwarte koralen kunt zien. Meestal groeien deze op zeer grote diepte (80 meter). Op de Canarische eilanden en vooral op La Palma vind je deze al op 30 meter, en op sommige plekken al op 10 meter. Het zwarte koraal is, als je het zo ziet, alles behalve zwart. Het skelet dat niet zichtbaar is, is zwart en wordt gebruikt voor sieraden (hetgeen uiteraard illegaal is tegenwoordig). De buitenkant is begroeid met kleine poliepen die doorgaans bruin van kleur zijn. En vaak zijn begroeid met kleurrijke anemonen.