• Duurzaam duiken

    onze CO2 neutrale bubbels

Onze opbrengst tot nu toe

[COUNTER_NUMBER id=4961]

Duurzaam duiken – onze CO2 neutrale bubbels

We zijn ons er zeer bewust van dat elke duiker die hier komt duiken met het vliegtuig aan zal komen, vaak vanuit Nederland of Duitsland. Die vliegreis in onvermijdelijk. Vakantie vieren en lekker duiken op een mooie (verre) bestemming is echter wat we heel graag doen, zeker na een jaar weer hard werken. Dan is die vakantie dubbel en dwars verdient, toch?

We hebben berekend hoe je toch CO2 neutraal bij ons je vakantie kunt vieren en je duiken kunt maken.

Dit is op basis van je vlucht, de flessen die gevuld worden door onze compressor en de autoritten die we maken op jaarbasis. Met een bedrag van maximaal € 10,- is je vakantie 100% CO2 neutraal.

Isla Azul

Alle opbrengsten gaan naar de lokale organisatie Isla Azul La Palma. Isla Azul zet zich in voor het behoud en het vergroten van bewustzijn van het belang van de oceaan rondom La Palma.

Dit doen ze door workshops te organiseren voor kinderen en volwassen, ocean cleanup dagen, voorlichting op scholen en een maal per jaar organiseren ze het 3-daags  “Festival del Mar”. Met ook tal van workshops, fotowedstrijden en gratis introductieduiken – uiteraard verzorgt door ons – gedurende deze drie dagen.

Om hier aan mee te werken vragen we om een e-mailadres en een donatie van tussen de € 1,- en € 10,- euro. Wijzelf ontvangen € 0,-, alles gaat dus volledig naar Isla Azul.

Om je op de hoogte te houden gebruiken we je e-mailadres om je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Deze gaat uitsluitend over onze projecten met Isla Azul en wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden.

Om je aan te melden kun je ons een e-mail sturen: hola@casadebuceo.nl. Je financiële bijdrage kunnen we ter plekke regelen of je maakt het over naar onze speciale rekening.

We hopen natuurlijk dat je mee wilt doen, het zou echt fantastisch zijn!

Wat doen we zelf?

We proberen zelf natuurlijk ook zo CO2 neutraal/duurzaam mogelijk door het leven te gaan. Ook wij vliegen soms naar andere bestemmingen om vakantie te vieren, we rijden ook met onze auto rond om boodschappen te doen of om een leuke plek op La Palma te bezoeken voor een mooie wandeling.

Wij zetten ook financiële middelen in die naar dezelfde projecten gaan. Daarnaast zijn we 100% “vistariër” (onze 3 katten ook), we eten dus geen vis. Fish are friends, no food!

En we zijn voor 95% vegetariër. Nanneke is dat voor 100% en ik (Joost) eet soms vlees als we uit eten gaan. Onze katten eten uiteraard gewoon kattenvoer omdat het nu eenmaal carnivoren zijn.

Verder hebben we geen centrale verwarming of combi-ketel, geen airco, drinken water rechtstreeks uit de bronnen van La Palma, gebruiken zo min mogelijk plastic. Onze CO2 voetafdruk is daardoor gelukkig zeer klein.

Hoe we het berekenen

De uitstoot van een autorit van ongeveer 30 km op La Palma kost € 0,12 aan CO2 uitstoot.

Een flesvulling komt op ongeveer € 0,01 CO2 uitstoot

Je vlucht van Schiphol naar La Palma (retour, 1 persoon)  € 8,59. (0,71 tCO2, 710kg) 

Een voorbeeld:
Met een duikvakantie naar La Palma met 2 personen en bijvoorbeeld 4 dagen duiken zit je dan zo rond de € 17,18 aan CO2 uitstoot qua vliegen, € 0,16 aan flesvullingen en gemiddeld op € 0,50 cent aan CO2 uitstoot voor de autoritjes. In totaal is dat € 17,84 voor 2 personen.

De zin en onzin van compenseren?

Nee helaas, de vervuiler betaald zelf niet. De vliegtuigmaatschappijen staan met hun enorme lobby en gezien het feit dat ze wereldwijd opereren, aan de verkeerde kant. Ze betalen helaas weinig tot niks om de CO2 uitstoot te compenseren. Er is geen vliegtax en er zit bijvoorbeeld geen accijns op kerosine.

We zullen dus zelf wat moeten doen en daarom hebben we ervoor gekozen dat je als duiker bij ons je CO2 uitstoot kunt compenseren, ook al ben je niet zelf de vervuiler.

Bronnen:

https://euislands.eu/island/la-palma

https://www.greentripper.org/

https://flygrn.com/nl