• Het Laatste Nieuws

  …in tijden van Corona

30 Oktober 2020

Testen wordt verplicht!

De exacte datum is nog niet bepaald, maar gisteren (29 Oktober 2020) is het volgende besloten:

 • Verplicht testen wordt ingevoerd 10 dagen nadat de wetswijziging in het BOC is gepubliceerd. Dat zal zo ongeveer rond de 13e November zijn.
 • Aangenomen mag worden dat de publicatie in de komende 2-3 dagen zal plaatsvinden. Naast de PCR-test lijken ook antigeentesten geaccepteerd te worden.
 • De negatieve test moet maximaal 72 uur voor het inchecken worden gedaan.
 • Zonder een negatief resultaat mag de toerist niet inchecken in een hotel, appartement of vakantiehuisje. Je wordt dan doorgestuurd naar een testcentrum. De kosten zijn voor eigen rekening.
 • De Spaanse Radar Covid App moet worden geïnstalleerd en geactiveerd en mag pas 14 dagen na terugkeer worden gedeactiveerd. Hiernaast de link om de App te downloaden. Deze app is vergelijkbaar met die in Nederland.
 • Inwoners van de Canarische Eilanden en die binnen de Canarische Eilanden reizen, moeten een bevestiging ondertekenen dat ze de Canarische Eilanden de afgelopen 15 dagen niet hebben verlaten. Als ze wel op reis waren, moeten ze ook een negatieve test overhandigen.

28 Oktober 2020

Hoe kom ik nu op La Palma

Om naar Spanje (en dus ook naar La Palma) te reizen is nog altijd de QR-code verplicht, deze is eenvoudig aan te vragen via deze site: https://www.spth.gob.es/ of via de App:


Bij Tuifly is de PCR-test verplicht! Via deze link kun je daar meer over lezen.

Vluchten

Nederland/België (TuiFly)
Amsterdam – La Palma (TUIFly)
Amsterdam  – Gran Canaria (TUIFly) – La Palma (Binter Canarias)
Eindhoven – Gran Canaria (TuiFly) – La Palma (Binter Canarias)
Brussel – La Palma (TuiFly)
Brussel – Gran Canaria (TuiFly) – La Palma (Binter Canarias)

Duitsland
Düsseldorf – La Palma (Eurowings)
Hamburg – La Palma (Eurowings)
Stuttgart – La Palma (Eurowings)

Duitsland (Condor)
Verschillende luchthavens zoals Berlijn, Düsseldorf etc (Condor) – Gran Canaria – La Palma (Binter Canarias)

RyanAir (meerdere luchthavens)
Gran Canaria – La Palma (Binter Canarias)
Tenerife Zuid – La Palma (Binter Canarias)
Tenerife Zuid – Ferry naar La Palma (Fred Olsen of Armas)
Tenerife Zuid – Tenerife Noord – La Palma (Binter Canarias)

Links

Waarom we graag willen dat je wel naar La Palma komt.

De Canarische Eilanden, dus ook La Palma, zijn voor een groot deel afhankelijk van het toerisme. Door de eilanden op slot te zetten, betekent een bankroet voor deze autonome regio. Je moet hier dus wel iets doen om het toerisme weer op gang te krijgen.

Niet iedereen kan het zich veroorloven om je jaartje niks te doen en in te teren op spaargeld of om te beginnen met rentenieren.  De meeste mensen in de toeristische sector verdienen meestal genoeg om te overleven, maar als die inkomsten wegvallen is er wel sprake van een acuut probleem. Hier op La Palma is er nauwelijks hulp vanuit de overheid, je moet het echt zelf allemaal uitzoeken. Compensatie van verloren inkomsten is hier niet aan de orde. De hulp die er is, is minimaal en moet nog komen.

Iedereen snapt dat als er meer mensen weer naar La Palma gaan vliegen, de kans op besmettingen ook groter kan worden. Om dat te reguleren zijn er maatregelen in het leven geroepen, zoals een negatieve test als je wilt komen en een test als weer terug vliegt. En natuurlijk de maatregelen die al maanden gelden, zoals afstand houden, handen wassen, etc.

En daarnaast:

 • Geen enkele maatregel is 100% waterdicht. Je kunt er echter wel alles aan doen om het tot een minimum te brengen waardoor het toch aanvaardbaar veilig wordt. Zoals bijvoorbeeld ook het dragen van een autogordel…
 • We hebben hier op La Palma de afgelopen maanden veel bezoekers gehad uit het het donkerrode Spanje, zonder toenames van betekenis in het aantal positieve gevallen. Omdat iedereen zich netjes aan de regels houdt.
 • Als je je niet aan een aantal simpele regels kunt houden, blijf dan thuis!
 • en die zijn: als je ziek bent, thuis blijven, mondneusmasker correct en altijd dragen, handen wassen en afstand houden. Echt, zo moeilijk is het niet!