Restaurants op La Palma

Wij houden van lekker eten en een goed glas wijn. Maar we zijn niet echt weg van de ‘La Palma keuken’ met veel vis, vlees en aardappelen. Mede door het feit dat Nanneke vegetarisch is en Joost soms wel eens een entrecote lust, biedt die keuken te weinig variatie en moet je daarom op zoek naar alternatieven. Gelukkig zijn die er op La Palma genoeg.

Onze lijst met restaurants bevat een persoonlijke indruk, want smaken verschillen en er valt ook niet over te twisten. Ook kan de keuken of bediening een slechte dag hebben, uitgerekend op het moment dat wij er gingen eten. Laat je dus verrassen en weet dat het ook anders kan zijn als wij niet 100% tevreden waren. Het is daarom dus echt onze lijst!

Wijn!
Er worden erg veel wijnen geproduceerd op La Palma, zowel wit als rood. En het blijft natuurlijk een kwestie van smaak maar de rode wijnen van La Palma smaken ons niet altijd even goed. Ze zijn vaker iets zuurder en moeten redelijk koel gedronken worden. Onze smaak gaat meer uit naar een goede Ribera del Duero of een Tinto de Toro, volle wijnen met karakter. De witte wijnen van La Palma zijn echter weer zeer goed. Voor weinig geld heb je hier een prima witte wijn. Onze topper is de Vega Norte, die al flink wat prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Ook de beroemde Malvasía wijnen zijn hier te koop. Een nieuwe wijn op de markt is de Tagalguén, een ecologische wijn, waarvan de rode en de witte erg lekker zijn.

Villa en Puerto de Tazacorte

Casa del Mar: een van de beste plekken voor verse vis, typische Palmero-keuken.
La Taverna: mooi gelegen aan het strand en zeer herkenbaar aan de gele kleur. Vis- en vleesgerechten. Vroeger werd hier een heerlijke vegetarische schotel geserveerd, nu ben je als vegetariër aangewezen op sla en een plak geitenkaas. Wordt erg veel bezocht door Nederlanders vanwege de leuke sfeer van het pand en de mooie ligging.
Carpe Diem: gelegen in het dorp. Wisselende kaart en ook tapas. Mooie ambiance en verdient een dikke pluim. Heeft de afgelopen 3 jaren (!!!) de ‘Ruta del Gallo’ gewonnen. Ruime kaart en wisselende weekkaart. Ook heerlijke vegetarische gerechten! [TIP]

Los Llanos de Aridane

El Rincón de Moraga: sjiek, lekker en een mooie ambiance. Daardoor wel een beetje duurder dan wat je gewend zult zijn van La Palma.
El Hidalgo: zeer goed eten voor een goede prijs. Vlees- en visgerechten, tapas en vegetarisch. Zeer goede wijnen en uitstekende bediening! [TIP]
Due Torri: pizzeria’s genoeg hier maar we zullen ze niet allemaal noemen. Due Torri is een van de betere, naast pizza’s ook andere goede gerechten. De bediening is echter om te huilen!!!!
San Petronio: op iets meer dan een steenworp afstand van Los Llanos. Italiaan met een redelijke kaart. Veel lekkere wijnen.
La Luna: tapasbar. Op woensdagen buffet en elke donderdag live muziek. Mooie patio waar je lekker rustig kunt genieten onder het maanlicht, midden in de stad. [TIP]
Tasca Fuente: tussen tapas en gewone gerechten. Misschien een beetje te duits?
Plaza Chica: de beter italiaan. Geen pizza´s maar pasta en andere gerechten uit de italiaanse keuken. Niks mis mee!

Tussen Los Llanos en El Paso

Franchipani: op nog iets meer dan een steenworp afstand van Los Llanos. Een topper, hoge kwaliteit en erg lekker, ook zeer goed vegetarisch. Daardoor ook een stukje duurder dan de meeste restaurants. Zeer goede wijnen en een prettige sfeer. In de zomer kan het helaas nogal warm worden binnen…  [TIP]
Tasca Catalina:
La Palma is niet het eiland met de bekende Spaanse tapas, maar hier kun je echte lekkere tapas krijgen! Wisselende kaart en ook weer lekkere wijnen. [TIP]
Restaurante El Sombrero: dit restaurant heeft net en flinke opknapbeurt gehad en is weer open. De eigenaars zijn Nederlanders. Franse en mediterraanse keuken.
Il Giardino: we zien er vaak auto’s staan, we zien er ook vaak geen auto’s staan. We zijn er nu twee keer geweest en het is niet echt ons ding. Is Il Guardino (weer eens) dicht, dan kun je de andere restaurants proberen, ze zitten dicht in de buurt.
Carmen: Redelijk goed eten. Lekker buiten zitten, leuke bediening.

Puerto Naos

Op de weg naar Puerto Naos vanaf Los Llanos vindt je: La Mariposa en  Las Norias.
Er zijn best wel veel restaurant in Puerto Naos, vooral omdat het een op toeristen ingesteld dorpje is. Weinig sfeer maar wel een mooi strand. Er is echter geen enkel restaurant welke wij het vermelden waard is. Veel lapalma-eten, weinig bijzonders voor ons.
Twee uitzonderingen zijn de restaurants aan de boulevard waar we redelijk vaak een broodje, sandwich of hamburger eten: Las Olas en Kiosco el Nao. Lekker op het terras zitten en turen naar de oceaan!
Playa Chica: ook aan het strand, palmero keuken.
Orinoco:
een familie restaurant voor Palmees eten. Veel vlees en vis, voor een goede prijs en (wat we hebben gehoord) redelijke kwaliteit.

La Bombilla

Bar Varadero: waar we na het duiken in La Bombilla altijd wat drinken! Ook het normale La Palma eten is daar te krijgen…
Cocomar: bij de ingang van de duikstek van La Bombilla

La Laguna

Altamira: Restaurant met vooral tapas op de kaart. Ligt aan een drukke weg maar je kunt er goed binnen zitten. Mooie inrichting en prima bediening.

Las Manchas, San Nicolas, Jedey

El Secadero: gelegen aan de weg tussen Todoque en Las Manchas. Bourgondisch tafelen op z’n Palmero’s. Vlees van de gril, grote karaffen rode wijn en bourgondisch genieten!
Bodegon Tamanca: wijnkelder met veel wijn dus en veel eten. Op zondag aan tafel met de Palmero’s. Ook zeer bourgondisch op z’n Palmeros.
Pizzeria Evangelina: de betere pizza uit de orginele houtoven. Lekker met gezellige bediening!

El Paso ariba

La Cascada: op zondagen is het hier afgeladen vol. De ‘place to be’ voor de Palmero. Eenvoudig kaart, niet moeilijk doen maar eten en…..drinken.

Puntagorda

Jardin de los Naranjos: Leuk restaurant met redelijk uitgebreide keuken.

El Castillo

Restaurante Azul: één van de verborgen schatten van het eiland. Het restaurant is klein, je moet van tevoren reserveren en is maar 2 dagen per week geopend (zaterdag en zondag). Het eten is bijzonder, ook vegetarisch. Eigenlijk ons favoriete restaurant op La Palma [TIP]

Garafía/Santa Domingo

El Bernegal: Gelukkig! Ze zijn weer open en hebben een prima palmera-kaart met een goede keus aan vegetarische gerechten! Maandag en dinsdag gesloten. Woensdag, donderdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur,  plùs van 19.00 uur tot 22.00 uur