• Ons duikhuis op La Palma

    het nederlandse duikcentrum

Ons duikcentrum op La Palma

Op een steenworp afstand van de Plaza de España, in het centrum van Los Llanos, ligt ons duikcentrum. Na 8 jaar te hebben vertoefd aan de Calvo Sotelo in een heel klein duikhuisje, zijn we per 1 augustus 2016 verhuisd naar een groter pand met een mooi groot terras aan de Calle Conrado Hernández 4B. Deze straat ligt achter de kerk aan de Plaza de España en bij het pleintje Plaza Chica. Vanaf de parkeergarage is het 1 minuut lopen.

Duikcentrum in de stad

We hebben zeer bewust gekozen voor een duikcentrum midden in het centrum van Los Llanos en naar een niet standaard duikcentrum. Daarmee willen we net iets anders neerzetten. We hebben enorm veel ruimte binnen en buiten. Binnen is er een grote balie waar we onze gasten ontvangen. En met genoeg plek om ook een drankje te doen. Binnen is ook de verkoop van materialen en een klaslokaal voor cursussen.

Waarom midden op La Palma?

Veel duikscholen zul je aan de kust vinden en meestal niet in een stad midden op een eiland. In Nederland is het vrij normaal, daar vind je duikscholen meestal in de steden.

De geografie van La Palma is echter wat anders dan andere eilanden. Het is een vrij klein eiland en vrij smal waardoor je snel van oost naar west kunt rijden. Alle duikstekken zijn hier beter vanaf de kant te bereiken dan met een boot. Met de auto is dat maximaal 50 minuten en met de boot kan dat oplopen tot 8 uur.

Door de ligging van het eiland is het ook nog eens zo dat de omstandigheden per kant enorm kunnen verschillen. Er ligt altijd een kant in de luwte van wind en golven waardoor er altijd plekken zijn waar we kunnen duiken. Omdat de omstandigheden ook dagelijks kunnen veranderen kijken we elke dag wat de beste plek is om te duiken. Door onze centrale ligging ten opzichte van alle duikstekken is ons duikhuis misschien wel de beste uitvalsbasis voor duiken op La Palma.

Casa de Buceo?

Wat betekent dat eigenlijk en hoe spreek je het uit? Net als “Duikhuis”, de letterlijke Nederlandse vertaling van “Casa de Buceo”, zul je de Spaanse naam ook niet in het woordenboek terugvinden. Duikhuis is net zoiets als wijnhuis of koffiehuis, namen die wel bestaan maar die je niet zo vaak meer tegenkomt.

Casa de Buceo spreek je uit als kasa de boeseo. Beetje lastige naam misschien dus mag je ook gewoon Duikhuis La Palma zeggen.

Ook een café

De duikschool heeft ook een horeca-vergunning waardoor we eigenlijk ook een café zijn en we drinken en eten mogen verkopen. We doen dat op kleine schaal, we hebben koffie, thee, frisdranken, bier en wijn.

Een groot terras met spoelplaats

Buiten is ons grote terras waar je ook wat kunt drinken. De spoelplaats waar we onze duikspullen spoelen ligt naast ons terras. Genoeg ruimte voor alles en iedereen.

We hebben hier veel aanloop van veel verschillende nationaliteiten. Voor veel mensen is het nog even wat lastig te plaatsen waarom we niet aan de kust zitten, maar na onze uitleg snapt iedereen het eigenlijk wel. En… Los Llanos is gewoon een gezellig en levendig stadje waar veel te doen is!

Waar je ons kunt vinden

Calle Conrado Hernandez 4
Los Llanos de Aridane
La Palma – Canarische Eilanden – Spanje

Tel: +34 922 464 886
Mobiel: +34 663 326 520 
Mobiel: +34 671 227 040 

hola@casadebuceo.nl