• Over ons

    leven en werken op het groene eiland

Over ons

Wij wonen sinds januari 2008 op La Palma en zijn vanaf dat moment begonnen met het oprichten van de eerste Nederlandse duikschool op La Palma. We komen hier al sinds 2003 en hebben er flink wat vakanties doorgebracht. La Palma had meteen ons hart gestolen! De natuur, zowel onder als boven water maar ook het heerlijke klimaat maakt La Palma voor ons de ideale plek om te wonen en te werken.

In 2007 hebben we het besluit genomen om naar La Palma te verhuizen en hebben we de voorbereidingen getroffen om hier een duikcentrum te beginnen. Het was het begin van een lange en moeizame weg maar dat wisten we van tevoren. Hier op de Canarische eilanden gelden andere regels en is het leven anders. Dat heeft vooral zijn voordelen – het leven is hier heerlijk – en soms is het lastig om dingen voor elkaar te krijgen. Nu alles klaar is, genieten we met volle teugen van ons leven hier!

“We beschermen alleen waar we van houden, we houden alleen van wat we begrijpen en we begrijpen alleen wat ons is geleerd” – Jacques Cousteau

We zijn ons duikhuis begonnen met een visie, met een doel. Bij ons ligt de nadruk op dat je je veilig en ontspannen voelt voor, tijdens en na de duiken. En dat geldt voor iedereen, van beginner tot gevorderde duiker. We geven je graag zoveel mogelijk tips om nog meer van je duiken te genieten. Daarbij houden we niet van poespas en hebben we een no-nonsense aanpak. Gewoon mooie duiken maken, op je eigen tempo en in kleine groepjes. Dat is wat we graag willen!

Nanneke Boers (1975)

Van beroep ben ik sociaal pedagogisch hulpverlener. Ik heb gewerkt in de zorg en welzijn. Onder andere in de (kinder)psychiatrie, verstandelijk gehandicaptenzorg, opvang van asielzoekers en als teamleider voor een dak- en thuislozenopvang in Amsterdam.

In 1995 heb ik mijn Open Water Diver brevet gehaald in Australië. Samen met Joost ben ik in Nederland verder gegaan met de opleidingen. In Amersfoort en Amsterdam heb ik als Divemaster gewerkt. Bij de Tuimelaar Groningen heb ik mijn Open Water Scuba Instructor (OWSI) en EFR/CFC instructeur gehaald. Bij Scuba Center in Amsterdam heb ik cursussen gedraaid, voordat we vertrokken naar La Palma.

Nu we op La Palma wonen geniet ik nog steeds met volle teugen van het duiken en de mensen met wie we werken. We duiken het hele jaar door en elk jaargetijde is weer anders. Ik ben trots op wat we hebben neergezet en hoe we het samen doen!

Joost Claassen (1965)

Ooit ben ik begonnen met een opleiding tot Sociaal Kultureel Werker op de Jelburg, in Baarn. Al snel afgezwaaid naar de ICT en werkzaam geweest bij onder andere de ROB (Rijksdienst Oudheidkundig Bodemonderzoek) als systeem/netwerkbeheerder, daarna bij Stelvio als Adviseur Internettechnologie en vervolgens bij het NAi (Nederlands Architectuur Instituut) in Rotterdam als ICT-medewerker. Daarnaast ben ik sinds 1993 bezig met het maken van websites. Inderdaad, toen het Internet nog in de kinderschoenen stond. Websites maken doe ik neg steeds, met veel plezier. Om de nieuwste ontwikkelingen te volgen en als een creatieve uitlaatklep.

Ik duik sinds 2004 en duik sindsdien heel erg veel. Vooral in Nederland en uiteraard de afgelopen jaren alleen maar op La Palma. Ik heb in een gestaag tempo alle opleidingen t/m instructeur gedaan. Sinds mei 2007 ben ik PADI Open Water Scuba Instructor, EFR instructor en CFC instructor. De IDC heb ik gevolgd bij de Tuimelaar bij CD Maarten van Baal. In Nederland heb ik gewerkt bij Scuba Center in Amsterdam als Divemaster en Instructeur.

Voor mij is elke dag op La Palma nog steeds met volle teugen genieten. We leven hier in een heerlijk tempo, doen werk wat we erg leuk vinden, ontmoeten veel leuke mensen en het weer….tja, het weer is elke dag weer heerlijk.