• PADI Cursussen

    van Open Water Diver tot Divemaster

PADI Cursussen

Wij zijn allebei PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) en daarmee bevoegd om alle PADI cursussen te geven t/m Divemaster. Ook zijn we allebei EFR-Instructeur en daarmee bevoegd om de EFR-cursus te geven.

Hier volgt een overzicht van alle PADI cursussen die wij aanbieden:

Introductieduik

Nog nooit gedoken? Voor de meeste mensen begint het duikavontuur met een introductieduik . Een introduik of kennismakingsduik wordt het ook wel vaak genoemd. Je probeert het een keer, voordat je je er helemaal instort. We begeleiden je 1 op 1, of 1 op 2, zodat je op je eigen tempo kunt wennen aan het ademhalen onder water. Altijd een goed begin!

Lees meer…

Discover Scuba Diving (DSD)

Discover Scuba Diving is een introductieduik maar dan volgens de PADI standaarden, dus ook met het uitvoeren van duikvaardigheden, de eerste oefeningen die je ook zult doen in de Open Water Diver cursus. Je doet tijdens deze duik al veel dingen zelf. Nadeel is dat je veel minder tijd hebt om te genieten van het onderwater zijn en het onderwaterleven, omdat je vooral bezig bent met oefeningen. Voordeel is dat je al wat vaardigheden aanleert, handig als je verder wilt gaan met de PADI Open Water Diver Cursus.

Scuba Diver

Ook bestaat er de mogelijkheid om de Scuba Diver cursus te doen. Met dit brevet mag je niet zelfstandig duiken maar doe je dat altijd onder begeleiding van een instructeur, assistent instructeur of divemaster. Ook is je maximale diepte 12 meter. Deze cursus kun je volgen als je tijdens je vakantie niet veel tijd hebt. Je kunt daarna altijd doorstromen naar de Open Water Diver cursus, tijdens een volgende vakantie bijvoorbeeld.

Lees meer…

Open Water Diver

Tijdens je opleiding van de Open Water Diver cursus, wordt je opgeleid tot zelfstandig duiker waarbij je mag duiken tot een diepte van 18 meter, natuurlijk altijd samen met een buddy. De Open Water Diver cursus (OWD) is de meest gegeven en meest bekende cursus die PADI geeft. Er zijn ook verschillende manieren om deze te volgen en af te ronden.

Lees meer…

Junior Open Water Diver

De Junior Open Water Cursus is voor kids vanaf 10 t/m 14. Mail ons voor de mogelijkheden. Jonger dan 10 jaar? Geen nood, dan is er nog de Bubblemaker cursus en de PADI Sealteam cursus!

Advanced Open Water Diver

De volgende stap is het behalen van je Advanced Open Water Diver cursus (AOWD). Je leert in deze cursus erg veel en is vaak afgestemd op het duikgebied waar je deze cursus volgt. De AOWD bestaat uit 5 duiken, waarvan de diepe duik en de navigatie duik verplicht zijn. De andere 3 duiken die je maakt, zijn afhankelijk van je ervaring, wensen en de mogelijkheden ter plaatse.
Je kunt er ook voor kiezen om eerst een aantal ervaringsduiken te maken, Adventures in Diving. Deze duiken kunnen weer later meetellen voor je AOWD cursus.

Lees meer…

EFR en CFC (primaire en secundaire hulp en reanimatie en Care for Children)

Deze cursus is ook geschikt voor niet duikers. Het is de cursus met de methode die ook gebruikt wordt door artsen. Je leert hier in 2 dagen primaire en secondaire hulp en reanimeren. Dit alles gebeurt in het duikcentrum en met behulp van een reanimatiepop en het spelen van scenarios.

Lees meer…

Rescue Diver

Duikers beschrijven de PADI Rescue Diver-cursus doorgaans als de meest uitdagende cursus, maar ook meteen als de cursus die het meeste de moeite waard is. Waarom? Omdat je leert problemen in het water te voorkomen en te managen en omdat je zelfverzekerder wordt in je duikvaardigheden en dat je daardoor anderen, indien nodig, de helpende hand kunt bieden. Tijdens de cursus leer je om een betere buddy te worden door vaardigheden gericht op probleemoplossing te oefenen totdat deze een tweede natuur voor je worden. Daarnaast is de cursus gewoon leuk! Het gaat om een serieus onderwerp maar tussen de bedrijven door wordt er doorgaans ook heel wat afgelachen.

PADI (Junior) Adventure Open Water Divers van minimaal 12 jaar oud die ook de Underwater Navigation Adventure Dive (onderwaternavigatie) hebben gedaan mogen deelnemen aan de Rescue Diver-cursus. Je moet ook de Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg-cursus (reanimatie en eerste hulp) in de afgelopen 24 maanden hebben gevolgd. Je mag deze cursus echter ook tijdens de Rescue Diver-cursus volgen.

Lees meer…

Divemaster

Houd jij van duiken? Wil jij dit met anderen delen op een manier zoals je dit nooit eerder gedaan hebt? Volg dan de PADI Divemaster-cursus en maak van je hobby je werk. Duikers kijken op tegen een Divemaster omdat deze een leider is, die toezicht houdt op anderen en hen stimuleert. Als Divemaster ga je niet alleen veel duiken maar ervaar je ook het plezier dat je hebt als je anderen net zo veel van duiken genieten als jij.

Lees meer…

Specialties

Met een speciality ga je je specialiseren, het woord zegt het al, in een bepaalde vaardigheid. Als diepduiker ga je naar een maximale diepte van 40 meter. En met een PPB speciality ga je leren trimmen als de beste! Zo is er voor iedereen wel een leuke specialty…

De specialties die we geven zijn:

  • Peak Performance Buoyancy (PPB)
  • Diepduiker
  • Nachtduiker
  • DUP (Digital Underwater Photographer)
  • Project Aware
  • AWARE Coral Reef Conservation Specialty

In onderstaande afbeelding vindt je de ‘PADI Continue your Education’ leerweg. Van beginner tot en met Course Director. We informeren je graag over alle mogelijkheden in ons duikcentrum.