Open Water Diver Cursus

Zweven? Ademen onder water? Je leert het en beleeft het in de Open Water Diver cursus van PADI (de OWD). De Open Water Diver cursus opent de deur naar de bijzondere onderwaterwereld van La Palma. Maar met het wereldwijd erkende PADI-brevet kun je natuurlijk overal ter wereld duiken!

Wij zijn volledig bevoegde PADI instructeurs en wij zorgen ervoor dat je veilig en verantwoord leert duiken, in een ontspannen en informele sfeer. We leveren maatwerk en houden rekening met persoonlijke wensen!

De PADI Open Water Diver cursus bestaat uit:

Wat hebben we nodig:

  • 14 jaar of ouder! (Junior Open Water = 10 t/m 14 jaar),
  • je moet kunnen zwemmen.

De duur van de cursus is in principe 3 dagen. In sommige gevallen hebben we een extra dag nodig, maar dat is vaak een uitzondering. Mocht het nodig zijn, dan plannen we dat uiteraard .samen met jou. Het belangrijkste natuurlijk is dat je goed en veilig leert duiken.

Praktijk

De OWD cursus bestaat uit 3 of 4 dagen (al naar gelang tijd, grote van de groep en voortgang) en bevat dan respectievelijk 6 of 8 duiken. Alle duiken worden gemaakt in de oceaan waarbij de eerste dag in beschut water, de zogenaamde beschutwatersessies (vergelijkbaar met zwembad).

De laatste 4 duiken van de cursus zijn de buitenwaterduiken. Deze duiken worden dan ook gelogd als daadwerkelijke duiken.

De cursus wordt gegeven door een ervaren PADI instructeur, in de taal die je wenst: Nederlands, Duits, Engels of Spaans.

Theorie

eLearning bij PADI

Je kunt de OWD theorie alleen nog maar online doen. Daarvoor zijn er bij PADI 2 opties.

Een optie is Touch en deze kun je offline volgen. Deze app installeer je op je tablet, smartphone, iPhone of iPad. De cursus kun je dus offline volgen en de resultaten van de quizes en het examen worden geupload als je weer beschikt over een internetverbinding. Bij de Touch kun je dus de quizes en het examen thuis maken. Beschikbaar op de nieuwste Android en Apple-apparaten.

De andere optie is eLearning, dit is een uitgeklede optie van de Touch, waarbij je ook alle toetsen en eindexamen ook thuis/online kunt maken. Beide zijn in het Nederlands.

PADI Touch kopen

Als je je aanmeld op de eLearning site van PADI moet je zelf de betaling doen met een creditcard. De betaling doe je bij PADI en is dus niet voor ons. De kosten zijn terug te vinden op de PADI website voor online eLearning. Dit is inclusief de PADI Touch App (eLearning), brevet, eTraining log, eManual, eRDPmL Touch, RDP Table (digitaal), eRecord, Herhalingsvragen, Quizzes, Examen en Videos).

Zodra je de theorie online hebt afgerond moet je alsnog een Quick Review (klein examen) doen in het duikcentrum.

eLearning kopen

De ´gewone´ eLearning moet je bij ons aanvragen. De kosten zijn ongeveer € 85,-. Dit is dan inclusief de aanvraag voor het brevet. Omdat het persoonsgebonden is (het examen en brevet) moet elke cursist deze aanschaffen.

Klik hier voor de PADI Touch.

Referral

Een ander optie is ‘de Referral’. Dan doe je de gehele theoriemodule en de beschutwatersessies bij een duikschool in Nederland en maak je de cursus bij ons af door nog in twee dagen, 4 duiken in de oceaan te doen. We werken zeer nauw samen met een aantal duikscholen in Nederland. Vraag naar informatie!

Oja, heb je nog nooit gedoken, maak dan eerst eens een introductieduik. Dan weet je zeker dat het wat voor je is! Je krijgt de helft van de introductieduik terug als je daarna met de OWD cursus begint.