• Snorkelen op La Palma

    voor iedereen, van jong tot oud

Snorkelen op La Palma

La Palma heeft een aantal fantastische plekken waar je zonder te duiken van het onderwaterleven kunt genieten. Al snorkelend is er heel veel te ontdekken en kom je ook nog eens op plekken waar je anders niet zo snel zou komen: Playa de la Zamora, La Fajana, Puerto de Talavera, La Bombilla etc. Prachtige namen voor even zo mooie snorkelstekken.

De Snorkeltrip

We snorkelen hier altijd vanaf de kant, in kleine groepen en als je nog niet zo ervaren bent of nog nooit gesnorkeld hebt dan bieden de we een snorkeltrip aan. Dan zoeken we een mooi strand op en ga je met onze tips en trucs het water in. In eerste instantie onder begeleiding en daarna ga je gewoon lekker je gang. De snorkeltrip duurt zolang je dat zelf wilt, maar tot wij weer onze spullen inpakken om weer terug te rijden naar het duikhuis. Dat is meestal zo rond 3 a 4 uur in de middag. Genoeg tijd dus om te genieten van het onderwaterleven van La Palma!

De snorkeltrip bestaat dus uit:

  • Huur uitrusting, deze bestaat uit een masker, snorkel, wetsuit, schoentjes en vinnen,
  • Een uitgebreide uitleg over snorkelen met al onze tips en trucs,
  • De hele dag snorkelen,
  • Snorkelen op de mooiste plekken van La Palma,
  • Begeleiding van een PADI professional, een instructeur of een divemaster,
  • De gehele dag onbeperkt gebruik van de snorkeluitrusting. Je mag daarna zelf nog op pad met onze snorkeluitrusting en deze voor sluitingstijd bij ons inleveren.

Kosten: € 35,- per persoon. Voor groepen vanaf 4 personen € 30,- per persoon

Snorkeltips

Even snorkelen kan soms uitlopen op een enorme deceptie. Het verkeerde materiaal of slecht materiaal, de verkeerde vinnen, water in je masker of in je snorkel. Een branding die je onderuit haalt of een roodverbrande rug! Je hoeft natuurlijk geen duiker te zijn om te snorkelen, sterker nog, bijna elke duiker is ooit als snorkelaar begonnen, maar met wat tips en trucs wordt het vaak al veel leuker om te snorkelen.

Zorg voor een goed masker en goede snorkel
Masker en snorkels heb je in alle soorten en maten en prijsklassen natuurlijk. Het belangrijkste is eigenlijk dat een masker goed zit en dat betekent dat deze goed afsluit. En ook dat hij niet te strak zit. Hoe strakker het maskerbandje, hoe meer het gaat lekken. In onze shop kun je verschillende maskers proberen en voor een dagje huren. Mocht het bevallen dan kun je altijd nog eentje aanschaffen. Een eigen masker hebben wordt door de meeste mensen als prettig ervaren.

Een snorkel moet goed ademen, maar dat ademen doe je eigenlijk zelf. Dit is trouwens iets dat je na een uurtje al onder de knie kunt hebben. Voornaamste is dat je ook het water uit je snorkel leert blazen (het klaren van je snorkel, in duiktermen). Reuze handig want zo voorkom je dat je je verslikt.

Vinnen
Vinnen heb je in twee soorten, met dichte hiel en met open hiel. De dichte hiel is handig op tropische locaties maar hier niet. Met de open hiel variant heb je een schoentje nodig en dat schoentje maakt het weer reuze handig om het water in te lopen. Ook met vinnen zwemmen is een kwestie van oefenen,  maar vooral de juiste techniek aanleren. Dat scheelt veel inspanning en maakt het snorkelen een stuk aangenamer.

Nadeel van het zwemmen met schoentjes en vinnen is dat het in het begin vrij lomp kan aanvoelen. Je kunt echter ook prima zonder vinnen snorkelen. Schoentjes (lage) zijn wel handig om te hebben bij het in- en uitlopen.

Branding
We hebben hier op La Palma soms een redelijke branding staan, die je verrassend snel op de knieën krijgt. Het lijkt meestal weinig, maar de kracht van het water kan verraderlijk sterk zijn. Loop daarom nooit met vinnen het water in maar doe ze pas na de branding aan, liggend in het water. Zet ook altijd je masker op of doe deze over je hoofd, om je nek. Wat je vooral nooit moet doen: het masker op je voorhoofd zetten, want met een onverwachte golf ben je hem dus echt meteen kwijt.

We kunnen elke dag redelijk inschatten waar je het beste kunt snorkelen, ook voor de volgende dag. Het kan heel goed zijn dat de westkust te wild is om te snorkelen met golven van 2 a 3 meter, terwijl de oceaan in het Oosten als een spiegeltje is.

Met een beetje zon erbij verbrand je snel in het water, dus zorg dat je je goed insmeert (of laat insmeren) voordat je gaat snorkelen. De watertemperatuur ligt tussen de 18 graden in de winter en 25 graden in de zomer.

Stroming
Stroming is er op de meeste plekken niet of nauwelijks. Met volle en nieuwe maan kan er wat meer stroming staan en moet je er zelfs in bv. Puerto Naos rekening mee houden. In het Zuiden is vaker wat meer stroming dus ga nooit ver uit de kust. En als je niet zeker bent van je zaak, gewoon niet doen.

Snorkelen kun je leren
Snorkelen is heel goed te leren, na een uurtje ‘les’ zul je je zekerder voelen en meer kunnen genieten van het onderwaterleven. Het voorkomt vaak teleurstellingen. We nemen je graag mee op een snorkeltour naar bv. het zuiden (Punta Larga, Las Cabras en Faro). We kunnen je alles vertellen over het snorkelen en over het leven onder water.

Bij ons kun je een volledige snorkeluitrusting huren, per dag maar ook voor een hele week. We hebben goede materialen en dat scheelt jou een hoop ergernissen. En met onze tips wordt snorkelen zeker een leuke dagbesteding! Vraag naar meer informatie via onze e-mail.

Als je niet zeker van je zaak bent of niet weet waar je kunt snorkelen, boek dan een snorkeltrip bij ons.

Snorkelpaatsen

Hier vind je een overzicht van de mooiste snorkelplekken. Deze snorkelplekken zijn allemaal goed toegankelijk en goed bereikbaar met de auto. Er zijn veel meer plekken om te snorkelen maar lastiger om te komen of het kost je een flinke wandeling. Meer info kun je bij ons krijgen, bv. via e-mail: info@casadebuceo.nl

Snorkelen La Palma

Playa Nueva/Los Guirres
Vroeger stonden hier huisjes en zat er een sfeervol barretje. Nu is er soms een groot strand, goed toegankelijk en het blijft lange tijd ondiep. De bodem bestaat uit stenen en rotsen en zand. Schoentjes zijn hier wel aan te raden zodat je wat makkelijker het water in loopt. Na het snorkelen kun je nog lekker wat gaan drinken bij het nieuwe barretje. Zoek en mooie plekje onder de parasol en en het eten schijnt er top te zijn!

La Bombilla
La Bombilla is een van de mooiste plekjes van La Palma, vinden wij. Het is net een sloppenwijk, maar dan met veel sfeer, het is alsof je in eens in Costa Rica zit. Geen strand om lekker te liggen maar wel genieten van de zon op de rotsen. Vanaf het voorjaar tot en met het najaar staat er een grote trap in het water waardoor deze snorkelplek zeer toegankelijk wordt. Maar met een rustige oceaan kun je hier ook via de boothelling of het stenen strand het water in. Een van de mooiste snorkelplekken, meestal goed zicht en veel te zien!

Puerto Naos
Puerto Naos heeft een groot strand waar je lekker kunt zonnebaden. En dus ook een grote oceaan om te snorkelen. Deze plek heeft afwisselend zand, stenen en rotsen. Mooie plek met veel vis. Soms, met wat meer golven, is het water aan de oppervlakte wat troebel. Je kunt dan beter uitwijken naar bijvoorbeeld La Bombilla of Charco Verde.

Charco Verde
Ons favoriete strand vanwege het intieme karakter, mooi gelegen tussen de rotsen in een baai. Ook een leuke plek om te snorkelen. Hier komen we wel eens roggen tegen tijdens het snorkelen. De bodem is vooral zand en stenen. Langs de rotsen is het mooi maar kijk uit voor de golven! Vooral rechts van de grote rots zit het er vol leven.

El Remo
Weer zo’n bijzonder dorpje, net als La Bombilla. Bijzondere plek om te snorkelen vanwege het onderwaterlandschap. We gaan hier meestal ten zuiden van El Remo het water in, bij de trap. Veel vis ook, vaak wat groter dan normaal.

Playa de la Zamora
Het strand van La Zamora ligt in het marinereservaat van La Palma. Hier mag niet gevist (boot of kant) en niet gedoken worden en ook niet met harpoen gejaagd worden (wat hier op La Palma helaas vaak gebeurd). Daarom zit de oceaan hier vol met leven, veel vis en vooral grote vissen! De strandjes zelf zijn ook prachtig, hier kun je het zonnebaden heerlijk afwisselen met snorkelen, de hele dag lang.

Punta Larga
Weer zo’n dorpje met van die mooie huisjes. Net als Playa la Zamora ligt dit ook in het marinereservaat en dat betekend dus veel vis. Geen lekker zandstrand om op te liggen maar harde zwarte stenen. En een kiosk met toilet om heerlijk wat te eten en drinken.

Playa del Faro
In het zuidelijkste puntje van La Palma kun je heerlijk snorkelen. Een mooi strand en een bijzonder onderwaterlandschap. Als je toch in de buurt bent kun je ook even een kijkje nemen in het ‘museum’ van het marinereservaat, onder de oude vuurtoren. De video die getoond wordt is zeker de moeite waard!


La Bajita
Recht onder het vliegveld is een authentiek dorpje met een kleine baai. Doordat hier weinig zand ligt, is het water vrijwel altijd helder en er zit veel vis, meteen al in de baai. Heerlijke Palmese sfeer

Los Cancajos
Hier kun je heerlijk op het mooie strand liggen en heel veel snorkelen. De baai is uitermate geschikt om te snorkelen omdat deze beschut wordt door de golfbrekers. Helemaal links ligt een iets kleinere, wat ondieper, maar vaak met heel veel vis.

Puerto de Talavera
Aan de oostkust zijn meerdere leuke snorkelstekken maar deze plek heeft iets bijzonders, een rots met huisjes. Je waant je even in een boek van Pipi Langkous, op bezoek in het piratendorp van haar vader. Alleen toegankelijk bij rustige oceaan (augustus, september, oktober).

Zwembekkens van La Fajana
Je kunt al prima snorkelen in de zwembekkens, maar als de oceaan rustig is kun je ook buiten de zwembekkens snorkelen. Hele mooie plek vanwege het onderwaterlandschap, grillige rotsen en mooie kleuren.

Van de hierboven genoemde plekken weten we dat ze, als de omstandigheden goed zijn, goed zijn voor snorkelen. Er zijn uiteraard nog wel meer plekken om te snorkelen. Deze niet genoemde plekken vinden wij te gevaarlijk vanwege de golfslag op die plekken en omdat we niet goed kunnen inschatten hoe de omstandigheden daar zouden kunnen zijn.